29 meeskonda käivitas Fundwise platvormil raha kaasamise kampaaniad


96761732 240431297036079 8933767932593307648 n
7. mail käivitasid 29 prototüüpimise rahastu Prototron käimasoleva kevadvooru meeskonda oma rahakogumiskampaaniad ühisrahastupatvormil Fundwise. Kolmes varasemas voorus on meeskonnad kogunud samal platvormil kokku 5324 eurot.

Kogemus vs raha

Reaalse rahalise toetuse kõrval on veelgi olulisem kogemus, mille meeskonnad ühisrahastusplatvormi kasutades saavad. „Oma ideed alles arendavatele meeskondadele on see väga vajalik. Ühelt poolt saab tagasisidet oma tootele/teenusele – kas seda ollakse nõus ostma või mitte? Teisalt peavad meeskonnad planeerima ja ellu viima jätkusuutliku turunduskampaaniat, kus edu tulemust mõõdetakse rahas – müügioskused on eriti olulised tehnoloogiliste ideede meeskondades, kus on peamiselt insenerid,“ rääkis Prototroni tegevjuht Jana Budkovskaja.
Fundwise´i tegevjuht Henri Laupmaa sõnul on juba mitmeaastane koostöö Prototroniga andnud võimaluse toetada ja levitada ettevõtlikku mõtteviisi. „Meie jaoks on see väga oluline ja sotsiaalne ettevõtmine. Meeskondadele, kellel on oma ideed arendamisel tuge vaja oleme Fundwise poolt nõu ja jõuga abiks. Raha küsimine ei ole kunagi lihtne ja ka suurepärase idee korral tuleb sellesse aega panustada ja õppida seda hästi tegema. Fundwise platvormil saavad meeskonnad seda nüüd reaalselt praktiseerida,“ lisas ta.

Varasemad edulood

Seni on kõige suurema summa kogunud tervisevaldkonna meeskond Recovery Companion, kes arendab digitaalseid vähihaigete vaimse tervise tugiteenuseid. Edukate kampaaniatega on silma paistnud ka meeskonnad Pillirookõrs; Prototroni eelmise vooru võitja, alternatiivse rahastusplatvormi loonud ISA Champ ja teist korda Prototroni taotlusvoorus osalev Cureassist.
Prototroni tänavusest kevadvoorust osaleb Fundwise platvormil oma kampaaniaga 29 meeskonda. Oma toetust saab rahaliselt  väljendada väga erinevate meeskondadele, kes on arendamas mõnda uudset tervisetehnoloogiat, IoT, harivat mängud, erinevaid äppe või teenuseplatvorme. Kõikide meeskondadega saab tutvuda prototron.fundwise.me lehel.
Meeskondade kampaaniad Prototron&Fundwise platvormil prototron.fundwise.me kestavad kuni 28.maini 2020.