Selgusid Prototroni käesoleva vooru TOP 10 parimat ideed


Prototroni eelmise 28. vooru voitjad

Prototron valis programmi läbinute seast välja 10 parimat tehnoloogilist lahendust. TOP 10 ideed jätkavad võistlemist peaauhinna nimel, milleks on kuni 35 000 eurot osalusvaba rahastust oma idee prototüübi valmis ehitamiseks või edasi arendamiseks. Kuni 14. detsembri õhtuni on aga kõigil võimalik hääletada oma lemmikidee poolt.

Prototroni eesmärk on prototüüpide finantseerimise abil panustada uute idufirmade ja maailma muutvate tehnoloogiate sündi.  TOP10 äriideede hulka pääsesid:

  1.  Bankery – alternatiivseid laenupakkumisi ühendav portaal
  2.  BatCycle – lahendus vanade Li-on akude parandamiseks ja taaskasutuseks
  3.  EXAGRAF – lõikemasinate tootmine viljapuu kasvandustele ja puidutööstussektorile
  4.  ForQueenBee – tööriist mesinikele, mis kasutab andmeid mesitarru paigatud IoT sensorilt
  5.  JÕHU – õunamahla pressjääkidest õunajahu tootmine
  6.  Kinola – väiksematele ja keskmise suurusega kinodele mõeldud piletimüügi ja management tarkvara
  7.  OG Sense – optiline gaasi sensor, mis on vastupidav ammoniaakide ja teiste agressiivsete gaaside suhtes
  8.  Playerbank – profisportlastele ja agentidele mõeldud platvorm
  9.  Smarif – seade külmikute seisukorra jälgimiseks
  10. Wayren – kommunikatsiooniplatvorm, mis võimaldab kiiret ja turvalist infovahetust kriisisituatsioonides

Väljavalitud tiimid teevad oma viimase ja avaliku pitchi ekspertkogule kolmapäeval, 14. detsembril kl 17.15 Proto Avastuskeskuses. Lõppvooru on võimalik jälgida otseülekandena Prototroni Facebooki lehel, kus toimub 14. detsembrini (kl 18ni) publiku lemmikidee hääletus.

Prototroni 29. vooru võitja ja publikulemmik avalikustatakse kolmapäeval 14. detsembril kl 19.30 Proto Avastuskeskuses, kus toimub käimasoleva vooru lõpetamine ning Prototroni 10. sünnipäeva pidulik tähistamine.

Prototron on Swedbanki, TalTechi ning teadus- ja ärilinnaku Tehnopol loodud fond, mis rahastab tehnoloogiliste ideede prototüüpe, et maailma muutvad ideed ja tooted jõuaksid kiiremini turule. Kümne aasta jooksul on Prototron rahastanud 98 nutikat ideed kokku 1,3 miljoni euroga, meeskonnad on aga järelinvesteeringutena  kaasanud enam kui 85 miljonit eurot. Prototroni fondi panustab Tallinna linn ning programmi toetas Eesti Vabariik KIKi kaudu.