Miks osaleda Prototronis – 10 soovitust Prototron 29nda raundi finalistidelt


319139621 461544579473578 7513912998908355091 n
Kui Prototron 29 finalistid oma viimast pitchi tegid, võtsime neil “sabast kinni”, et saada tagasisidet värskelt läbi saanud Prototroni voorule. Millised olid TOP 10 osalenud tiimi kogemused ja miks nad soovitaksid ka teistel Prototronist osa võtta?

Jõhu

“Kõik mentorid, loengud ja kodutööd olid väga kasulikud. Need võtavad küll palju aega, kuid iga sammuga saad oma idee konkreetsemaks ja paremaks. Huvitav oli näha, kuidas erinevad mentorid lähenesid väga erineva nurga alt ja andsid erinevat tagasisidet.”

BatCycle

“Prototroni programm annab tohutult kiirelt ülevaate startup maailmast. Heade mentorite käte all suunatakse kohe õigele rajale. Ma ei kujuta ette, et keegi peaks iduettevõttega toimetamise kõrvalt jõudma veel äriraamatuid lugeda. Kõik programmis välja toodud info oli väga läbimõeldud.”

Kinola

“Kui oled alustav startup ja soovid oma ideed arendada, leida kohti ning võimalusi investeeringute kaasamiseks, siis on Prototron kindlasti hea programm, millest osa saada. Võimalus leida häid kontakte. Parim osa Prototroni programmis oli suhtlus mentoritega. Näiteks saime vajalikku juriidilist nõu, mis oli meil parasjagu nõrgaks kohaks.”

Playerbank

“Oli vahva, et saime ise valida mentorid ja seeläbi ka paika panna teekonna, mida enda jaoks programmist lõpuks saad. Palju õppisid ise oma toodet tundma, vajalikele detailidele tähelepanu pöörama ja enda idee kirjeldamine teistele muutus iga korraga aina lihtsamaks.”

ForQueen Bee

“Suurim õppetunniks oli kõik tehtud saada – programm ise oli väga hea. Kõige kasulikumaks teemaks osutus meie jaoks rahastuse kaasamine.”

OG Sense

“Prototroni programm on kõige väärtuslikum alustavatele startupidele, Kuid idufirma on juba mõnda aega tegutsenud, siis ei ole kõik teemad ei ole enam relevantsed. Mentorluse osa oli väga hea ja põhjalik ning tekkis uusi kontakte.”

Wayren

“Prototron aitas mentoritega ühendust võtta ja väga head tagasisidet saada. Kui sul on idee, midagi ehitada, prototüüpida, siis Prototronis saab selle idee selgemaks. See on kui verstapost, millest saab kasu.”

Bankery

“Prototoni mentorid olid väga heal tasemele. Ma olen kõigi Prototronis käsitlevate teemadega varem küll kokku puutunud, kuid nüüd moodustasid need ühe terviku. Prototron polegi mõeldud selle võiduraha kätte saamiseks, vaid see on nagu magistriõpe, mille eest ei pea sa maksma. See on tasuta väga high level kool. Kui selle progammi läbi teha, siis sa oled valmis startup ettevõtja.”

Smarif

“Kaotada ei ole midagi. Kui alguses tundub Prototron formaalne ja bürokraatlik, siis reaalsuses on hoopis kõik teistsugune. Programm on väga hea emotsiooniga, kõik on väga abivalmis ja ka mentorid on igal ajal valmis kaasa mõtlema.”

EXAGRAF

Prototroni programmi kandideerides ei pea olema kõik valmis ja ära lahendatud. Siin saad sa intensiivse õppe – juhendi, kuidas edasi minna. See kogemus ise on juba nii suur väärtus, ehk et võit ei ole ainus eesmärk. Pärast Prototroni on sul kõik võimalused, et leida rahastus, inimesed tiimi jne. Lisaks saad endale võrgustiku mentoritest, kes aitavad su ideel lendu minna.”

Prototron on Swedbanki, TalTechi ja Teadus- ja Ärilinnak Tehnopoli poolt loodud fond, mis rahastab tehnoloogiliste ideede prototüüpe, et maailma muutvad ideed ja tooted jõuaksid kiiremini turule. Prototron on tänaseks rahastanud 92 nutikat ideed kokku peaaegu 1,7 miljoni euroga, meeskonnad on järelinvesteeringuid kaasanud enam kui 59 miljonit eurot.
Rohevooru programmi rahastab Eesti Vabariik Keskkonnainvesteeringute Keskuse programmist.