5 Prototronist hoo sisse saanud jätkusuutlikku ettevõtet


Prototron 4 740x1110 1
Swedbanki kaasasutatud Prototroni rahastust on saanud hoo sisse 93 ideed, mis on kasvanud ettevõteteks. Valisime välja viis ettevõtet, mida on paslik tutvustada praeguse Prototroni rohevooru tähtaja (25. märts) eel. Jätkusuutlik tähendab allolevate ideede näitel ühelt poolt idee elujõulisust, arengut ja kasvu, teiselt poolt ka seda, kuidas need algatused panustavad mõnusamasse elukeskkonda ning inimeste heaolusse laiemalt.

CoModule
CoModule oli üks esimesi osalejaid Prototronis ja nende ettevõtmise edu paistab Tallinna linnapildis Tuule tõukside näol. See on vaid jäämäe tipp. CoModule ühendab kergsõidukeid internetiga 45 riigis üle maailma ning Kristjan Maruste, CoModule kaasasutaja ja tegevjuht, oli Forbesi alla 30-aastaste edukaimate inimeste TOPis.

TriumfHealth
TriumfHealthi äriline lahendus toetab 7-14-aastaste laste vaimset tervist. Lapsed on meie tulevik ning TriumfHealth on loonud mobiilse terviseplatvormi, kus personaalne tervisetugi viiakse lasteni läbi mängu. Sisuliselt on tegu mobiilimänguga, kus peab kontrolli alla hoidma üht koletist. Läbi mänguliste situatsioonide õpivad lapsed heaolu ja tervise kohta, et tekiksid tervislikumad käitumismustrid.

UniveR DID
UniveR DID sai alguse teadusprojektist ning jõudis toimiva töövahendini. See panustab jätkusuutlikkusse inimese tervise hoidmise aspektist. UniveR DID on kaasaskantav detektor, millega tuvastatakse narkootilisi aineid ning praegu kasutatakse seda narkootiliste ainete tarbimise analüüsiks tollis, politseis ja meditsiinis. Sellega saab kindlaks määrata vedelikke, gaase ja tahkeid aineid.

Fooddocs
Fooddocs näitab teed, kuidas leida lahendus toiduohutusele. FoodDocs aitab luua ja hallata toiduohutussüsteemi mistahes toiduga tegeleval ettevõttel. Vastates lihtsatele küsimustele aitab Fooddocsi tehisintellekt luua vähem kui 2 tunniga kohustuslikud dokumendid toiduohutuse inspektoritele esitamiseks.

10lines
10linesi asutajad märkasid, et parkimiskohtade tekitamisel tuleb spetsialistil kulutada aega mitte väga mõtteka töö tegemiseks. 10lines ehitab roboteid, mis parklates iseseisvalt sirged jooned maha tõmbavad. Sellel ideel on potentsiaali muutuda koos eluga. Näiteks droonide peatuspaiku saab ka märkida 10linesiga.

Uued algatused, ideed ja meeskonnad nende taga on meid võlunud juba Prototroni algusest peale ning me ei taha peatuda. Seekord just roheideedele pühendunud kevadvoor ootab uusi ideid ja tegijaid, vaata rohkem ja esita oma idee hiljemalt 230. märtsil www.prototron.ee.

 

Artikkel ilmus Swedbanga blogis.