Tallinna ja Prototroni koostöö on eeskujuks


Strateegiapidu 7v
Tallinn on midagi rohkemat kui lihtsalt linn. Tallinnal on tahe ja julgus toimetada isepäiselt, justkui alustav startup, kes võtab innovaatilisi ideid, katsetab, ebaõnnestub, proovib uuesti. Ainult nii jõuabki selliste lahendusteni, mis meie linnaruumis päriselt tööle hakkavad.

Innovaatilised lahendused

Nii näiteks on ka linna kaastoetamisel tegutsev Prototron, rahastu, mille fookuses on innovaatilised ideed, digitaliseerimine ja roheideed. Meil on väga hea meel, et Tallinn Prototroni eeskujulikuks näiteks toob. Tegemist on erasektori algatusega, mida linn toetab ja sellest koostööst sünnivadki ägedad lahendused. Prototroni meeskondadele on Tallinn tihti ka piisava suurusega testpiirkonnaks.

Neljapäeval korraldas linn oma võtmetöötajatele Tallinna 2035 arengustrateegia arutelupäeva. Meie tegevjuht Jana oli kutsutud seda üritust modereerima, sest kes teaks temast paremini, kuidas leida üles ja rakendada uusi lahendusi mitmekesistes tiimides?

Pane oma idee tööle

Üks oluline tähelepanek strateegia arutelul oligi see, et kui on väärt idee, siis on kohe vaja seda katsetada, mitte oodata aastani 2035, et siis see elule kutsuda. Just nagu startup-maailmas. Selge see, et ükski strateegia või dokument ei realiseeru iseenesest, selleks on vaja hakkjaid, julgeid ja vahel veidi pööraseid inimesi. Need on Tallinnas täiesti olemas.