Kuidas saavutada inkubaatorivalmidus?


Tehnopol Startup Inkubaator 1024x576 1
Startup Inkubaator otsib alatasa uusi põnevaid iduettevõtteid, keda enda programmi värvata. Meie hoogne kasvuprogramm aitab alustavatel tiimidel jõuda pikaajalise strateegiani, et keerulises iduettevõtlusmaailmas läbi lüüa.

Äsja lõppenud värbamisvooruga liitus Inkubaatoriga terve rida uusi särtsakaid iduettevõtteid, kelle seast võib sirguda järgmine Eesti ükssarvik. Järgmistel huvilistel on võimalik programmiga liituda suve lõpus. Enne seda aga on vaja teha hulganisti ettevalmistusi ning nendega tasub alustada juba varakult. Seega anname teile mõningaid nippe, kuidas saavutada oma ettevõttega inkubaatorivalmidus.

Äriidee

Äriidee on sinu ettevõtte baas, millelt hakkab kõik edasine hargnema. Kiirelt kasvavad need idud, mis lahendavad tõhusalt teatud probleemi. Kui sul on lihtsalt lahe idee, millest ettevõte teha, siis otsib sinu lahendus probleemi, mitte vastupidi. Mõistlikum alustada probleemist ning leida sellele lahendus.

Kui oled enda jaoks hea äriidee leidnud, on oluline see valideerida. Räägi potentsiaalsetele klientidele ja investoritele oma ideest. Teistega suheldes muutub sinu idee üha tugevamaks.

Oluline on ka silmas pidada, et sinu äri oleks skaleeritav. Sinu sissepandud töötundide arv ei saa olla võrdeline kasvuga, tehtud töö peab tooma kasvu mitmekordselt. Mõtle, kas sinu idee on skaleeritav ja rahvusvaheliselt vajalik. Siinkohal tasub unistada suurelt, kuid leida siiski endale kindel fookus. Sul võib olla plaan turgu hõivata, kuid targem on esmalt lahendada probleem teatud niši jaoks ning seejärel laiendada.

Tiim

Iduettevõtluse teekonda tundub sageli turvaline ja loogiline ette võtta sõpradega. Lõppude lõpuks tunneme üldiselt oma sõpru hästi ja teame, kas nad võiksid olla sellise väljakutse võtmise jaoks valmis. Sellisel juhul on aga väga oluline silmas pidada, milliste oskuste ja taustaga kollektiiv moodustub. Tuleb vältida sellise olukorra tekkimist, kus tiim koosneb sarnaste oskuste, kogemuste ja omadustega inimestest. Seetõttu võib olla hoopis mõistlik leida tiimikaaslasi väljaspoolt sõpruskonda. Kasulikke tutvusi leiab hõlpsasti, kui osaled erinevatel startup-kogukonna üritustel, bootcampidel ja häkatonidel. Kui soovid nendega paremini kursis olla, siis hoia silm peal Tehnopoli kanalitel ja telli meie uudiskirja, kus jagame infot põnevate ja oluliste ürituste kohta.

Iduettevõtte tegemine paneb inimesed proovile, mistõttu on kõige fundamentaalsem tiimiliikmete usk äriideesse. Kui tiimiliige ei usu ideesse ja probleemi lahendamise võimekusse, siis langeb ka motivatsioon ettevõttesse panustamisse. See on eriti oluline ettevõtte algusaegadel, kui suurem osa tööst toimub õhinapõhiselt.

Algne prototüüp

Prototüübi tegemine ei pruugi olla sugugi lihtne, mistõttu oleme Tehnopolile heaks partneriks, et aidata tiimidel oma esimese töötava prototüübini jõuda. Prototroni konkursi võitja saabki auhinnaks otsetee Startup Inkubaatorisse. Kui tunned, et vajad selles faasis abi, siis soovitame Prototroni konkursile kandideerida.

Miks Startup Inkubaator?

Mõistagi on igal iduettevõttel erinev lähenemine edu saavutamisele. Mõned on huvitatud lühikesest inkubatsiooniprogrammist, mõned soovivad üldse omal käel ettevõtluses kätt proovida. Meie inkubaatorit iseloomustab põhjalikum lähenemine, kus kuuekuise inkubatsiooniprogrammi jooksul läbitakse pühendunud võtmementori käe kõrval praktiline koolitussari, mis katab teemasid alates juriidikast kuni turunduseni välja. Inkubaatoris osalemine aitab ettevõtjatel vältida karisid, et ettevõtte tegevus kulgeks sujuvamalt.

Uuri rohkem Startup Inkubaatori kohta.