Kevadvoor 2020 tõi 290 üliägedat ideed


2 Veebi Jana
Kõiki maailmas toimuvat arvesse võttes on meil väga hea meel, et nutikad ideed ja lahendused on taas kord jõudnud Prototroni. 25. märtsil lõppenud kevadvoorus esitati 290 ideed.

2020. aastal sisenesime ka Läti turule ja sealt noppisime esimes vooruga 66 ideed. Muljetavaldav!

Lahendusi igast valdkonnast

Valdkondade jaotuses on väga innustav näha, et tervisetehnoloogia ideid esitati 56, ehk koorub siit ka midagi koroonaviiruse COVID-19 tõkestamiseks/tagajärgede leevendamiseks. BigData ideid oli 43, rohetehnoloogia omi 37 ja uusi materjale puudutavaid lahendusi 20.

Lähiajal selguvad TOP40 meeskonnad ja taas saame öelda, et nii mentorluse kui tugiteenuste osas on meil uudiseid. Nimelt annab Veebimajutus kõikidele TOP40 meeskondadele juhiseid, kuidas luua endale veebis äri kasvu toetav identiteet. “Lühidalt kokku võttes on see läbimõeldud kombinatsioon tootest või teenusest ning kasutusmugavusest, silmailust ja turundusest,” selgitas Veebimajutus.ee vedava Elkdata OÜ süsteemiadministraator Tõnis Bramanis.
Koos oma partneri – disainiagentuur Velvetiga – annavad nad Prototroni TOP40 meeskondadele vajalikud teadmised, kuidas veebilehe abil oma äriideed valideerida ning luua veebis endale identiteet, mis toetab äri kasvu.

Uued tugiteenused

Data Depot ja BASIS ID tegijad panevad omalt poolt Prototroni TOP3 meeskondadele välja järgmise paketi:
– kokku 200 arendaja ja UI/UX-spetsialisti töötundi, et meeskonnad saaksid oma äri hüpoteesi kontrollida;
– kirjeldavad idee elluviimiseks vajalikud tehnilised kompetentsid ning aitavad valida ja testida tööks sobijavid arendajaid  läbi Jobly.ee platvormi;
– tasuta kontoripind tootedisaini perioodil Tallinna kesklinnas, Ahtri 12.

Lisaks on juba varem Prototroniga toetajatena liitunud Tallinna linn, Utilitas, Keskkonnaministeerium, Elering ja Samsung, kes rahastavad eraldi just nende tegevusvaldkonnaga sobivaid lahendusi või pakkunud meeskondadele ideede testimiseks sobivaimat keskkonda.

Prototroni tänavune kevadvoor toimub COVID-19 põhjustatud kriisiolukorras täies mahus online-keskkonnas.

Uudiseid kuuleb ehk juba järgmisel nädalal, kui kuulutame välja TOP40 meeskonnad. Hoiame teile kõikidele pöialt!