Suurepärases meeskonnas on kaks K-d


pexels fauxels 3183197
Meie mentor Peter Zashev jagas koomiliste näidetega vürtsitatud Prototroni veebiseminaril väärtuslikku informatsiooni, kuidas panna kokku start-upi jaoks vingeim meeskond.

Aga kui ma ei taha meeskonda ehitada ning tahan ise kõik üksi ära teha? Siis oled sa silmitsi ülesannete mäestikega, kus ronimine hävitab su tervist ja sa avad kiirtoidukioski. Tõesti, soovitan seda vebinari järele vaadata, sest mu kiirtoidukioski näide on ohtlikult kontekstist väljas.

Meeskonna kokku panemisel tasub olla valiv, sest vale inimene võib olla ränk koorem alustavale ettevõttele. Suurepärases meeskonnas on kaks K’d: õige Kompetents ja Karakter.

Oluline on jagada ülesanded inimeste tugevuste põhjal. Kui sa valid meeskonnaliikmeid, siis vali neid, kes sind täiendavad ning ole tähelepanelik, millised rollid meeskonnas on üle või puudu.

Meeskond kujunemisel on sul liidrina oluline roll selgitada ettevõtmise missiooni, visiooni, inspireerida ja motiveerida. Töö käigus hakkavad grupiliikmed avastame teineteise iseärasusi ning võib tekkida konflikte. Siin pead liidrina jälle sekkuma, aitama egodel taanduda, meenutama missiooni ning jälle inspireerima ja motiveerima.

Meeskonna ehitamine on eduka projekti puhul ülioluline. Seetõttu vaata kindlasti Peteri vebinari.

Raadiost kõlab vaikselt: “Ma ei taha veel magama jääda…” ning oma unenäos näed s,a kuidas Margus ja Birgit omavahel vaidlevad ning pabereid loobivad. Lennart näitab asjaliku näoga näpuga Powerpoint esitluse peale ning Sander noogutab kerge naeratusega kõikide väljakäidud argumentide peale, tekitades segadust, et mida ta arvab ning sina mõtled, et oleks pidanud võtma hetke ja meeskonna kokkupaneku hoolikamalt läbi mõtlema.