Uus voor on avatud, ideid ootame 25. märtsini


Prototron lambid
Oleme avanud oma tänavuse esimese taotlusvooru. Mullu jagas Prototron ägedatele ideedele kokku 170 000 eurot, millega rahastu kogu toetuste maht ületas 1 miljoni euro piiri. Taotlusi saab esitada kuu aja jooksul – 25. märtsini.

„Möödunud aasta oli Prototronile igas mõttes meeldejääv. Koroonakriisi tõttu pidime kogu programmi e-kanalitesse viima ja suutsime selle kahel korral üliedukalt läbi viia. Kaasasime 7 uut partnerit, käivitasime noortele suunatud ettevõtlusprogrammi Prototron Junior, laienesime Lätti ja jagasime kahes voorus 13 meeskonnale kokku 170 000 eurot,“ kirjeldas mõningaid mulluseid saavutusi Prototroni tegevjuht Jana Budkovskaja.

Prioriteediks on koostöö

Alanud aastal on Prototroni fookuses koostöö. „Eestis on väga toimekas startup-kogukond. Fonde, inkubaatoreid, raha kaasamise platvorme, investoreid on mitmeid, kuid isegi selles valdkonnas sees olevatel tegijatel on kõiges keeruline orienteeruda, rääkimata siis idee tasandil ettevõtjast. Tahame siin olla suunanäitajad ja kutsume teisi rahastajaid olema rohkem avatud. Kui sinu VC profiil on fintech, kuid kohtud healthtech iduga, siis suuna ta meile. Meie suuname erinevaid äppe loovad meeskonnad omakorda sinuni. Tekitame veelgi aktiivsema ja edasiviiva kogukonna, kus igast ideest võiks saada just see, mis maailma paremaks muudab,“ kutsus Budkovskaja üles.

Tema sõnul on mitmed Prototroni programmi läbinud meeskonnad märkinud, et kuigi võisteldakse rahastuse saamise nimel, siis teisi ei nähta konkurentidena, vaid pigem võimalike koostööpartnerite või uute meeskonnakaaslastena. „Ettevõtete, valdkondade ja programmide ülene sünergia,“ võttis Budkovskaja tänavused prioriteedid kokku.

Esita taotlus enne 25. märtsi: www.prototron.ee.