Kevadvooru programmi on vastuvõetud 58 tiimi Eestist ja Lätist


Prototron time
See voor oli jälle äge – tähtajaks esitati 290 ideed, millest mitmed olid suunatud üleilmalise viiruse levikust tuleneva majanduskriisi tagajärgede leevendamiseks ja inimeste sotsiaalse elu hõlbustamiseks.

„Selles voorus on märksõnadeks vaieldamatult kontaktivabad lahendused ja robotiseerimine – ideid kaugõppest kuni kontaktivabade veeanalüüside ja isegi pulmadeni,“ rääkis Prototroni tegevjuht Jana Budkovskaja.
Tänaseks on 290 esitatud ideed läbinud eelhindamised ja sõelale jäi 58 meeskonda. Esmakordselt toimub kevadvoor täies mahus e-keskkondades ning meeskonnad on lisaks Eestile ka Lätist.

Prototron kasvas koos teiega

Lisaks Lätti laienemisele, Tartu Ülikooli liitumisele on kasvanud ka tugiteenuste pakett. Veebimajutus annab koostöös disainiagentuur Velvetiga kõikidele teise vooru pääsenud meeskondadele juhiseid, kuidas veebilehe abil oma äriideed valideerida ja luua endale veebis äri kasvu toetav identiteet. “Lühidalt kokku võttes on see läbimõeldud kombinatsioon tootest või teenusest ning kasutusmugavusest, silmailust ja turundusest,” selgitas Veebimajutus.ee vedava Elkdata OÜ Partnerihaldur Tõnis Bramanis.
Data Depot ja BASIS ID meeskond paneb omalt poolt Prototroni võitjameeskondadele välja paketi, mis sisaldab arendajate töötunde, idee kirjeldamiseks vajalikke kompetentse ja tasuta kontoripinda tootedisaini perioodil. Lisaks on juba varem Prototroniga toetajatena liitunud Tallinna linn, Utilitas, Keskkonnaministeerium, Elering, Fundwise ja Samsung, kes rahastavad eraldi just nende tegevusvaldkonnaga sobivaid lahendusi või pakkunud meeskondadele ideede testimiseks sobivaimat keskkonda.
Prototron on Swedbanki, TalTechi, Tallinna Teaduspark Tehnopoli ja Tartu Ülikooli rahastu, mis aitab luua esmaseid prototüüpe, et maailma muutvad ideed ja tooted jõuaksid kiiremini turule. Tänaseks on Prototron rahastanud 72 nutikat ideed kokku ligi 893 000 euroga, meeskonnad on järelinvesteeringuid kaasanud üle 22 miljoni euro.

Prototroni kevadvooru 2020 võitjad selguvad 28. mail.

Nimekiri edasipääsenud ideedest:
10Lines
AG VIbez
AI based CV
Akukirurg
Applysis
Aptolux
ARMfarm
Artugas
Arwin
BIBI
Blind Zero
CogniSpot
Composfy
CureAssist
CyberWise
Digital Wedding
DMM
Edukoht
eestioma.ee
ELPO
EMA-Walk
Emergency Ventilator
FitBar
Humdynga
HyMet
Infinite Battery
Interactive non-linear Games
Kidsmile
KusMis
Laguuna Baby Temp
LifePatch
Local Offset
Magnalysis
MaxaPower
Meeting Advocate
Membo Home
Millo Appliances
MIndLift
NeuroTech
Noninvasive measurements of the soft tissue
NutiParkla
Peptides for the treatment of Leukemia
PriceKit
Quantem analytics
RealLifeHero
Remote pointer with AR
Rent it bot
Share Force One taotlus
ShuhS
Softbrick
Sunflow
Sunmill
Superhands
Torq Smart Clothing
Uppo
Urban Trails
Woola
Zero Kelvin