Sügisvooru suurim toetus läks alternatiivsele rahastusplatvormile


Sygisvooru voitjad
Prototroni sügisvooru võitjad selgusid 1. detsembril. Suurima, 20 000 euro suuruse toetuse sai meeskond ISA CHAMP ühisrahastusplatvormi arenduseks. Kokku läks neljale meeskonnale 60 000 eurot. Palju õnne ja edu!

Teisteks rahasaajateks olid:

– meeskond Krattlink sai 15 000 eurot, et ühendada masinnägemine ja tehisintellekt, mis aitaks droonide abil täpsemat infot koguda. Näiteks metsatulekahjude korral suudaks selline seade tuvastada ja analüüsida tulejoont reaalajas;

– meeskond Up Catalyst sai 15 000 eurot ja nemad toodavad keskkonnasõbralikest tootmisjääkidest süsiniku nanomaterjale, mis on asenduseks fossiilsetest kütustest toodetud materjalidele;

– tervisevaldkonnast pälvis rahastuse meeskond Recovery Companion, mis sai 10 000 eurot, et arendada digitaalseid vähihaigete vaimse tervise tugiteenuseid. 

Partnerluses Samsungiga rahastas Prototron kahte meeskonda, mis lisaks finantstoetusele saavad vastavalt oma valdkonnale kontakte. Meeskonnad Smarts ja Wastefox said kumbki 5000 eurot. 

Prorotroni tugiteenused

Nüüd alles tõsine töö algab. Rahastuse saanud meeskondi ootab finantsnõustamine Swedbankis, inkubatsioon Tehnopoli Startup inkubaatoris, ruumid töötamiseks TalTech-i Mektory innovatsioonikeskuses ja õigusabi Hedman´ilt. Lisaks Samsung Electronics kutsub valitud tiimid liituma Samsung Startup Membership programmiga. 

2012. aastal loodud Prototron on tänaseks rahastanud 72 nutikat ideed kokku ligi 893 000 euroga, meeskonnad on järelinvesteeringuid kaasanud üle 20 miljoni euro ulatuses. Prototroni asutajateks on Swedbank, TalTech ja Tallinna Teaduspark Tehnopol. 2019. aasta fondi panustasid lisaks asutajatele Tallinna linn, Utilitas ja Samsung Electronics.

Prototroni järgmise vooru tähtaeg on 15. märts 2020.