Järeltuleval põlvel ideid ja energiat jagub


18056808 1495219660508835 3111960081703526660 n
Eelmisel nädalal sai läbi koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds. Peale viiekuulist koolitusprogrammi esitas oma idee 52 meeskonda, kellest 20 paremat seisid silmitsi žüriiga. Paljudel meeskondadel soovitas žürii toode kohe patenteerida, ka meie, Prototroni poolt, nägime noortes suurt potentsiaali.

BrightMinds 2017 koolinoorte äriideede konkurssi parimad

Parimaks tunnistati meeskond Bracket, kes on leiutanud magnetil töötava, lihtsa ja võluva disainiga riidepuu, mis hoiab kapis ruumi kokku.
Eestlane on ikka tervisespordirahvas ja nii pälvis teise koha ConnectItFit. See on veebirakendus, mis aitab trenni teha soovivad inimesed üksteisega kokku viia.
Kolmandale kohale jõudis termos HeatUP, mis reguleerib joogi temperatuuri vastavalt vajadusele – soe jook püsib soojana või külm jahedana. Ärge laske nimest ennast eksitada, tegu on alles prototüübiga ja järgmised mudelid suudavad nii vett soojendada kui jahutada.
Ühe eriauhinna viisid koju kolmanda klassi hakkajad tüdrukud, kes on loonud lindistava kaelakee, kuhu saab salvestada meeldetuletusi endale või vabandusi ja tervitusi, mida öelda sõpradele.
Teise auhinnaga läks koju Hans Anniste, kes koolitusprogrammis ei osalenud ja tuli Bright Mindsi otse “Eesti otsib leiutajat!” konkursilt. Hans on loonud signaalpoi kalameeste abistamiseks ja tema tahab saada autoinseneriks!
Publiku poolehoiu võitis aga Tamsalu meeskond Lacos, kes toodab Eestis ainulaadset süsijäätist. See on laktoosivaba, see on must ja see on maitsev!
Kui koolinoored suudavad nii tugevaid ja suure äripotentsiaaliga ideid genereerida, on Prototroni uks neile alati lahti!