Tallinna Innovatsioonipäeva peaesinejaks on Rootsi hinnatuim storyteller Gustaf Joseffson


Gustaf
Prototron kevadvooru võitjate autasustamine toimub Tallinna Innovatsioonipäeva raames ning parimaid valitakse välja rekordiliselt 298 uuendusliku idee seast.

Juba 4. aastat Kultuurikatlas toimuva innovatsioonipäeva keskmes on inspireerivad lood, mis julgustavad muutustele. Päeva raames jagatakse häid kogemusi ja tulevikusuundumusi tõestades, et igas nutikas idees võib peituda võimalus raketina taevasse tõusta ning maailma muuta.

Konverentsi peaesinejaks on uue generatsiooni häälekandja ja Rootsi üks hinnatuim storyteller Gustaf Joseffson. Ta mitte ainult ei räägi tulevikust, vaid ka elab ja hingab selles. Ta usub, et inimesed on juba praegu muutunud tehisintellektiks. Jutuka ja särasilmse Gustafi igapäevatöö seisneb mööda ilma ringi sõitmises ja inimestega kõnelemises.

Inspireerivad lood Eesti ettevõtjatelt

Innovatsioonipäevalt leiab ka mitmeid inspireerivaid lugusid Eesti ettevõtjatelt. Näiteks Matusebüroo MT Memoris näitel räägib ettevõtte tegevjuht Tarko Tuisk kuidas saab traditsioonilist teenust nutikalt ümber disainida.

Rain Tungerilt saab aga kuulda, miks ta arvab, et innovatsiooni keskmes on inimene. Kuuleme Rainilt, kes on restoranide Rataskaevu 16, Väike Rataskaevu ja Pegasus kaasomanik, kuidas on need restoranid muutnud lühikese ajaga nii kohalike kui väliskülastajate suurteks lemmikuteks.

Uudsest B2B lahendusest e-kaubanduses räägib Sander Sebastian Agur, kes on Inventory.com kaasasutaja. Inventory.com on nutikas lahendus kõigile, kes ei soovi, et asjad jääksid lattu seisma. Tegemist on andmebaasiga, mis viib nutikalt kokku ostjad ja müüjad. Inventory.com’ist leiab kõike alates liimidest-lakkidest, kruvidest ja mutritest kuni lauajalgade, valgustite, hüdraulika ja pumpadeni.

Paneeldiskusioon

Paneeldiskusioonil otsitakse vastuseid küsimustele kuidas ikkagi ära tunda head ideed, mis üldse väärivad rahastamist? Mida otsivad investorid ja kuidas neile oma ideed pakkuda? Milles seisneb ühisrahastuse populaarsus? Mida toob tulevik? Kas tehnoloogia võidukäik kaotab inimese ja reaalsuse? Nendel teemadel arutlevad  Kirke Saar (Telia), Ardo Mardisoo (Funderbeam), Heidi Kakko (EstBAN), Kaur Ojakivi (Collect.Net).

Päeva teist poolt alustab Raivo Tamsalu Capsterist. Raivol on rääkida lugu, kuidas saab ka ilma täppisteaduste doktorikraadita innovatsiooni luua. Tehnopolis paiknev Eesti idufirma  on pikal teekonnal koostöös erialaarstidega valmis arendanud ja turule toonud innovaatilise ja imelihtsa meditsiiniseadme. Lihtsa ja kasutajasõbraliku tootega propageerib noor ettevõte tervistsäästvat ja teaduspõhist ravimeetodit erinevatele nohuprobleemidele.

Ettevõtluskonkurssidel osalemise võludest ja valudest räägib Madis Uuemaa Smart Load Solutionsist. Ettevõte on 2016. a PROTOTRONi konkursi Tallinna vooru üks võitjatest. Üdini Eesti iduettevõte sai alguse juba meeskonna ülikooli ajal ning praeguseks on turule toodud intelligentne põrandakütte termostaat Themo, mis toob elektri börsihinna ja ilmaennustuse arvestamise teel tarbijate elektrikulud alla.

Päeva lõpetab Prototron kevadvooru võitjate autasustamine, mille parimaid selgitavad välja rekordiliselt 298 uuendusliku idee seast. Konkursile said oma ideid esitada kõik tudengid, leiutajad ja ettevõtjad.

Konverentsi vaheaegadel saavad kõik osalejad uudistada miniEXPOl, kust leiab ka Prototroni alumnisid.

Innovatsioonipäeva programm ja registreerimine:
http://innovatsioonipaev.tallinn.ee