Kolm revolutsioonilist ideed said Prototronilt 20 000 eurot


Prototron winner spring17

Innovatsioonipäeval andis Prototron välja järjekordsed rahastused.

Kevadvooru tulemusena said kogusummas 20 000 euro suuruse toetuse täispuhutav lahas, elektrikitarri efektipedaal ning lahendus, mis aitaks ära hoida paljud südameseiskumisest tingitud äkksurmad.

Suurima, 10 000 euro suuruse rahastuse sai meeskond Transformative. Tiim on suutnud tehisintellekti ja CERNis kasutatava analüüsitehnoloogia koos tööle panna nii, et saab kindlaks teha südameseiskumise kuni 4 minutit varem, kui see tegelikkuses juhtub.

5000 euro suuruse toetuse sai Airsplint. Meeskond on välja töötanud täispuhutava lahase, mis aitab välimeedikul fikseerida traumakannatanu luu- ja sidekoe vigastusi päästeoperatsiooni käigus.

Meeskond FusionPedal sai samuti toetuseks 5000 eurot. Nemad on loonud kvaliteetse heliga kaasaegsed elektrikitarri efektipedaalid, mida on võimalik juhtida äpist.

Kokku esitati Prototroni kevadises taotlusvoorus rekordilised 298 taotlust! Paljud ideed olid seotud toitumise, sportimise ja meelelahutusega ehk inimese igapäevaelu mugavamaks muutmisega.
2012. aastal Swedbanki, Teaduspargi Tehnopoli ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt asutatud prototüüpimise rahastu Prototron on tänaseks rahastanud 50 idee prototüüpimist kogusummas ligi 600 000 eurot. Mitmetest meeskondadest on kasvanud rahvusvaheliselt tuntud edulood nagu Lingvist, Flydog, coModule, GlobalReader, Sprayprinter ja ShipitWise. Rahastajatena on liitunud Utilitas ja Hedman Partners.

Autasustamise video