Sära meeskonna silmis veenab ka investoreid


Prototron Timey team winner

Kõik uus on alguses veidi hirmutav. Seepärast jagame hea meelega Prototroni alumnide kogemust, mida Prototroni taotlusvooru(de) läbimine on neile andnud ja õpetanud. Mida on õppinud ja kuhu tänaseks jõudnud meeskond Timey.

„Kõige suurem WOW-efekt on meie jaoks olnud see, et väga tuntud mentorid ja investorid kiidavad meie idee heaks, soovivad palju edu ja kõrget lendu. Kõige ägedam on vast olnud ühe tuntud investoriga kohtumine, kus ta jagas väga kasulikke näpunäiteid ja nõkse, kuidas teha äri ja arendada oma idee järgmisesse faasi,“ räägib Prototroni kevadvoorust rahastuse saanud Timey üks liikmetest, Martin Möllits. Ta lisab, et kõnealune investor näiteks üks nendest, kes tahab eriliselt näha sära meeskonna silmis.

„Vahet ei ole, kui suur on lava peal olles närv, kuid kui sära on silmis ja meeskond tugev… siis on ka investor müüdud. Kohtusime temaga uuesti juuni alguses USAs ühel võistlusel, kus ta oli žüriis ja ütles, et poisid, ma kiitsin teie idee heaks juba Prototroni voorus ning pange aga edasi.“
Martini sõnul meenuvad need sõnad ka raskematel hetkedel ning need annavad jõudu edasi minna. Idee, mis tundus alguses väga nišši-toode, on saanud kohati väga oluliseks. „Loomulikult on erilise tähendusega erinevad võidud ja võimalused välisreisideks. Poleks elu sees uskunud, et selle ideega on võimalik avastada teisi riike, nagu näiteks Namiibia, mille kohta osad inimesed ei tea sedagi, kus see asub,“ räägib Martin, kes naases Aafrikast mõned päevad tagasi.
„Loomulikult on väga mõnus ja oluline see, kuidas pere ja lähedased sõbrad toetavad, aitavad brainstormida ja pakuvad vahel välja väga kasulikke ideid. Ilma nendeta oleks raske ägedaid ideid teostada!“
Timey väljus Prototroni tänavusest kevadvoorust 5500 euro suuruse investeeringuga. Meeskond on arendamas nutikat “parim enne”-indikaatorit. Kui esialgu oli see mõeldud piimatoodete värskusastme hindamiseks, siis nüüd on meeskond oma ideed müümas vääruslikematele turgudele, näiteks kalatööstustele.
Prototroni sügisvoor on käimas, esita oma idee enne 15. oktoobrit www.prototron.ee ja alusta oma edu lugu.