Digitervise areng on meie kõikide huvides


ConnectedHealth Prototron ideagrants
Eesti on täna üks väheseid riike maailmas, kus riigil on inimese kohta nii palju digitaalset informatsiooni, et selle peale on võimalik ehitada erinevaid e-teenuseid. Olgu see maksudeklaratsiooni esitamine, lapsele nime panek või arstilt retsepti saamine – juba täna toimub see kõik internetis. Ometi saab veel väga paljusid teenuseid muuta inimeste jaoks mugavamaks ja paindlikumaks.
Järgmine samm digitervises on kindlasti patsiendikesksete lahenduste arendamine.

Arengukohad, kuhu otsitakse tervise valdkonnas lahendusi:

  • nohu või köhaga patsient ei peaks minema retsepti saamiseks arsti juurde – visiidi saaks teha ka digitaalselt näiteks videosilla kaudu või online-konsultatsiooni teel, mis oleks mõlemale poolele ohutum ja säästaks oluliselt aega;
  • nutikad tehisintellekti algoritmid on võimalik panna monitoorima inimeste terviseandmeid, et märgata aegsasti riskikohti mõne haiguse avaldumiseks;
  • erinevaid sotsiaal- ja terviseteenuseid on võimalik omavahel integreerida, et koostada patsiendi tervisest parem tervikpilt.

Kui eeltoodu pani Su mõtted liikuma, kandideeri juba täna Prototroni, et saada oma ideele mentorite tugi ja vajalik algkapital ning liitu ka Teaduspargi Tehnopol juhitud Connected Health klastriga.

Rohkem infot:
Piret Hirv,
Tehnopoli tervisekogukonna Connected health juht