Prototron sügisvooru märksõna on digitaliseerimine


2EN
Digitaliseerimine, andmete majandamine ja optimeerimine käivad käsikäes ning on tänase innovatsiooni peamised märksõnad. Tuhanded sensorid tööstusmasinatel, majapidamiste arvestide näidud, ühistranspordipiletid – kõik need koguvad erinevaid andmeid, mis loob omamoodi digitaalse võrgustiku meie ümber. Kuidas aga panna need tööstusmasinad omavahel suhtlema? Kuidas õppida nendest andmetest, mis meil juba olemas on ning milliseid ja kuidas veel koguda? Kuidas me õpetame masinaid tegema ise tööd, andes ainult nö tellimuse sisse? Kas iseliikuvad masinad saavad meid viia Tallinnast Helsingisse? Teades meie elektritarbimise skeemi – kuidas saada endale kõige optimaalsem leping?

On teada, millal ja kui tihti me käime Helsingis, kuid laeva saabudes tekivad iga kord ummikud sadama läheduses. Kas me saame ennustada seda ja optimeerida transpordivood? Meil on veel sadu küsimusi – meie tööstuse, meie elektri- ja energiatarbimise ning transpordi nutikaks muutmise võimalustest.

Kui Sul on nendele vastuseid – esita taotlus, sest teiste ideede kõrval on selles voorus meil lisavõimalused toetada just neid lahendusi. Koostöös Elering’ga otsime ideid energiaturu andmete utiliseerimisel; FinEst Link projekti ekpertide ja Soome fondi Tekes partnerlusel ootame Tallinn-Helsinki transpordikoridori optimeerimise lahendusi ning EIT Raw Materials ja mitmete tööstusettevõtetega julgustame teid rohkem tegelema tööstuse digitaliseerimise ideedega!

Iga hea idee väärib kasvamist suureks äriks ja seetõttu asutasid Swedbank, Teaduspark Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikool 2012.aastal rahastu, mis on praeguseks toetanud ettevõtjaid enam kui poole miljoni euro väärtuses.

Mitmetest Prototronilt raha saanud meeskondadest on välja kasvanud rahvusvaheliselt tuntud edulood nagu Lingvist, Shipitwise, Flydog, Smart Load Solutions/Themo, coModule, GlobalReader, HackMotion ja SprayPrinter.

Lisaks rahalisele toetusele prototüübi loomiseks saavad ettevõtjad võimaluse arendada oma ideed Teaduspargi Tehnopoli inkubaatoris, kus nende kasutada on mentorid ja startupile vajalik kasvukeskkond. Veel on nende käsutuses Hedman Lifti õigusabi ning Seed Forumil pitchimise võimalus. See kõik kokku aitab kiiremini edu saavutada.

Esita taotlus veebilehel www.prototron.ee või chatbot Pipa abil, tähtaeg on 15.oktoober 2017.