Prototroni sügisvooru TOP10 on selgunud!


15037336 1355942291085614 3550860505090496348 n 1
Peale mitmeid koolitusi ja kohtumisi mentoritega on selgunud Prototroni sügisese taotlusvooru kümme paremat meeskonda. Sel korral fookuses olnud Kagu-Eesti, Tartumaa ja Ida-Virumaa meeskondadel on hästi läinud, pea pooled viimasesse etappi jõudnutest on pealinnast väljaspool.

Väljavalitud 10 meeskonnal on nüüd mõned nädalad aega oma esitlust vormida, ekspertkogu ette astuvad parimad 5. detsembril, kus iga meeskonna käsutuses on 7+7 minutit (pitch + küsimuste-vastuste voor).

Käimasolevas taotlusvoorus jõudsid TOP10 hulka:

Avionica – arendab standarditele vastavat transponderit, mis võimaldab droonide lennutajatel edastada lennuametile drooni asukoha, et seeläbi lihtsustada lennuloa saamist ja tõhustada lennuruumi ohutust.

Covisual – arendab inseneridele ja objektijuhtidele mõeldud kommunikatsioonitarkvara, mis võimaldab distantsilt reaalajas ehitusjoonistel töötada ja infot vahetada viisil, kus kasutajate liikumine ja tegevused joonisel on kõigile jälgitavad, vähendades seeläbi suhtluse ajakulu ja vältides vigu.

Degritter – arendab automaatset ja turvalist vinüülplaatide ultraheli pesu masinat, mis aitab DJ-del ja audiofiilidel oma plaadikollektsioonide eest lihtsalt ja mugavalt hoolt kanda.

Gelatex – arendab želatiinipõhist nahale sarnast tekstiili, mis võimaldaks suurtel moe- ja mööblibrändidel kasutada öko-materjale ning teenida samal ajal ka kasumit.

HackMotion – aitab lumelauaga sõitma õppijaid tänu nutikale riietusele, milles paiknevad sensorid annavad kasutajale reaalajas tagasisidet tema kehahoiaku kohta.

Hairvel – arendab ja toodab biotehnoloogial põhinevaid juuksehooldusvahendite komponente, mis aitavad tootjatel muuta tooted keskkonna- ja inimsõbralikumaks ning efektiivsemaks.

Sofable – tulevikutöökoha koosoleku- ja koosolekuruumide laud, mis on multifunktsionaalne ning aitab kontoris õhustikku loovamaks muuta.

Sphebotics – süsteem päikeseenergia kättesaamise tõhustamiseks mis tahes pinnalt – maja katuselt, maakodu küngastelt või veepinnalt.

Tark energia – arendab arvuti jääksoojusel töötavaid nutikaid radiaatoreid, et elektrikütet kasutavad eraisikud ja ettevõtted saaksid säästa küttelt tänu arvuti tehtud tööst.

VitaBug –  pakub elusa biomassi kultiveerimise teenust ökofarmidele ja bioloogilist päritolu kasvufaktorite tootmisteenust kosmeetika ning farmakoloogiatööstusele rahuldamaks nende sektorite vajadust keskkonnasäästlike lahenduste järele.

Prototroni järjekordsed rahasaajad kuulutame välja 9.detsembril StartUp Day raames Tartus.